Engellilik konusunun yalnızca engelli bireylerin ve ailelerinin sorunu olmadığını bunun bir toplumsal konu olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu konuda toplumun her kesiminin üzerine düşen görevleri bulunduğunu ve herkesin görevini yapması halinde sorunun kendiliğinden çözüleceğini kaydetti.
Melikgazi Belediyesi olarak engellilerin onurlu yaşam mücadelesinde her zaman yanlarında olduklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, her sağlıklı insanın kazalara karşı açık olduğunu bunun için her zaman bir engelli adayı olduğunu belirtti.
Toplumda birlikte yaşıyorsak paylaşmayı, dayanışmayı ve yardımlaşmayı da bilmemiz ve uygulamamız gerektiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Bireylerin doğuştan engelli olabileceği gibi sonradan oluşabilecek kazalar karşısında engelli olabilir. Ailemizden engelli insanların olabilmesi her zaman mümkündür. Nüfusun yaklaşık yüzde 12.29’u engelli olarak tespit edilmiştir. Bu rakam çok büyük bir orandır. Bu neden ile engelli haklarının, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi toplumsal bir görevdir. Engelli insanımızı üretici olmaları ve ekonomiye kazandırılması gerekir. Bu konu toplumun her katmanını her kurum ve kuruluşu ilgilendirmelidir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirtmek isteriz."
Başkan Büyükkılıç ayrıca, "Melikgazi Belediyesi Engelliler Ünitesince hazırlanan resim sergisi, engelleri aşmış bir gelecek ümidiyle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Engelliler Günü vesilesiyle bir kez daha, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam diliyoruz" dedi.