Erciyes Üniversitesi öğretim görevlisi Okutman Ahmet Nedim Kilci, ’Çanakkale Savaşlarının 101’inci yılı’ konulu konferansta, şehitleri anmanın artık yasak savma etkinlikleri haline geldiğini söyledi.
Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Okutman Ahmet Nedim Kilci, son yıllarda şehitleri anma etkinliklerinin yasak savmak için yapılır haline geldiğini, şehitlik mertebesinin ve şehitlerin giderek unutulduğunu ifade etti. İçi boş anmaların özellikle gelecek nesle bir yarar sağlamadığını vurgulayan Okutman Ahmet Nedim Kilci, "Çanakkale şehitlerimizi anmayı bırakalım. Şu memleket için kanını, canını, terini ve gözyaşını dökenleri anmayı bırakalım. Artık onlar bu vatan için neler yapmışlar, anlamaya bakalım. Sadece anmakla yasak savıyoruz ve geçiştiriyoruz. Üç gün önce Giresun’da şehit olmuş bir Mehmetçiğin adını kaçımız hatırlıyoruz? Bir Mehmetçiğin o tertemiz alnından vurulup şu vatan toprağına düştüğü gün değil unutulduğu gün ölür. En büyük sıkıntımız bu. Zaten çok zayıf bir hafızamız var, onu da sürekli formatlayıp atıyoruz." diye konuştu.
Konuşmasının ardından slayt gösterileri ile Çanakkale şehitliklerini ve Çanakkale zaferinin tarihi sürecini anlatan Okutman Ahmet Nedim Kilci, konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.