Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisat Kulübü tarafından ‘Finans Zirvesi’ programı düzenlendi.
ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; QNB Finansbank İşe Alım ve Kariyer Yönetimi Müdürü Muzaffer Hacıoğlu, Paramı Yönetebiliyorum Eğitmeni Özge Akdemir, Allianz Sigorta İK Uzmanları Ali Can ve NurtaçDentonile çok sayıda öğrenci katıldı.
İş hayatında kariyer fırsatlarından bahseden QNB Finansbank İşe Alım ve Kariyer Yönetimi Müdürü Muzaffer Hacıoğlu, bir insanın mesleğini doğru olarak seçememesinin günümüzün en büyük sorunlarından biri olduğunu söyledi.
Hacıoğlu, “Ne ailenizde, ne de okulunuzda meslek hayatınızla ilgili bilgi alamazsınız. Önce siz kendinizi doğru anlamalı ve kendinize uygun mesleği bulmalısınız. Bunun için öncelikle çalışacağınız alanla ilgili staj yapmalısınız. Biz staj dönemini, nişanlılık dönemine benzetiyoruz. Nişanlılık süreci iyi geçiyorsa düğün hazırlıklarına başlıyoruz. Aynı şekilde staj dönemindeki kanaatimize göre de iş hazırlıkları yapabiliriz” dedi.
Konuşmasının devamında kişilik envanterinden de bahseden Hacıoğlu, “Kendini tanıma anlamında kişilik envanteri insanlara ayna tutan bir araçtır. Bugün tüm kurumsal şirketler işe alım sürecinde kişileri tanımak için kişilik envanterlerini kullanmaktadırlar. Kişilik envanteri işe alım sürecinde eleme aracı olarak kullanılmasa da doğru kişiyi bulmak ve doğru işe yerleştirmek amacıyla kullanılmaktadır. Öğrenciler eğitim süreçlerine devam ederken bu kişilik envanterlerini bulup kendilerini tanımak için kullanmaları, eğitimlerine yarar sağlayacaktır” diye konuştu.
Konuşma sonrasında katılımcılara verilen numaralar arasından çekiliş yapılarak 3 kişiye dil okulunda kullanmak üzere indirim çeki verildi.