İncesu Belediyesi Şeyhşaban, Üçkuyu, Tahirinli, Küllü, Subaşı, Saraycık, Örenşehir mahallelerinde halkın sağlığını korumak ve kötü görünümün önüne geçmek için dere ıslah çalışmaları yaparak buralarda kazandığı alanlarda da yeni parklar, yürüyüş yolları yaparak vatandaşların hizmetine sundu.

İncesu merkezde bulunan Derebağ mevkiinde İncesu Belediyesi tarafından dere ıslah çalışmaları ve Devlet Su İşleri 12. Bölge müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak bu bölgede meyve sebze yetiştiren vatandaşların ürünlerini kolayca sulayabilmeleri için sulama kanalı yapım çalışmalarına başlanacak. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Karayol, "İncesu Belediyesi olarak ilçe sınırlarımız içerisinde yer alan Derebağ mevkiinde 2004 yılından beri uğraş verdiğimiz sulama kanallarının yapımı hususunda su kanallarının yapımı hususunda Sayın Bakanımızın Kayseri ziyaretinde vermiş olduğu talimatla Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından bu sene projesi başlayarak ihale işlemleri gerçekleştirilecek. Bu kapsamda İncesu Belediyesi olarak dere yatağının içinde bulunan ağaçların ve yabani otların temizliği yapılarak temiz bir şekilde Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğüne teslim etmek için çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Ayrıca bu bölgede İncesu Belediyesi olarak yapacağımız Kamulaştırma Çalışmaları sonrası mevcut dere yatağının taş kaplama yapılarak bu bölgede kamelyalar ve oturma grupları yaparak piknik alanı olarak düzenleyeceğiz. Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğümüzün bize verdiği kesitlere uygun olarak yapacağımız taş kaplama ve ıslah çalışmalarımızı Temmuz ayı sonuna kadar bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.