Kayseri’de İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında 18-20 Ekim 2016 tarihlerinde Niğde ve Mersin illerine teknik gezi düzenlendi. Geziye Develi, Yahyalı, Yeşilhisar, Kocasinan ve Pınarbaşı İlçelerimiz üreticileri ve teknik elemanlarından oluşan 40 kişilik bir grup katıldı.
Teknik gezide Niğde ilinde elmada İyi Tarım Uygulamaları yapan iki işletme ile elmada tasnifleme, paketleme ve depolama işlemi yapan bir işletme gezildi. Üreticiler, incelemelerde Kayseri’de yapılan uygulamaları kıyaslama fırsatını buldu. Mersin İl Müdürlüğüne yapılan ziyaretin ardından Mersin’de meyvede ihracat yapan iki işletme ziyaret edildi. İşletmenin ürün alımından ihracatına kadarki bütün aşamaları tek tek görülerek, karşılıklı bilgi alış verişinde bulunuldu. Bölgedeki tasnifleme ve paketleme işletmeli gezilerek sistem farklılıkları incelendi. Bölgede bulunan KSK şirketi ziyaret edilerek bölgedeki İTU sistemi hakkında bilgiler alındı.
Ayrıca teknik gezide Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü de ziyaret edildi ve enstitünün çalışmaları hakkında bir sunum alınarak enstitü teknik elemanlar eşliğinde seralar, araştırma parselleri ve toprak ve yaprak analiz laboratuvarları gezildi.