Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Mustafa Kemal İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ziya Kahraman, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ziya Kahraman öğrencilere suyla alakalı bilgiler vererek, suyun israf edilmemesi gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da, “Su, insanların ve diğer canlıların hayata bağlanmaları açısından en önemli ihtiyaçlarından birisidir. Dünyada az gelişmiş ülkelerde ortaya çıkan hastalıkların yüzde 10’u yetersiz ve sağlıksız su kaynaklarından meydana gelmektedir. Dünyada yoksul insanlar başta olmak üzere 2.4 milyar insan yetersiz ve kalitesiz su nedeniyle sağlıksız koşullarda yaşamaktadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından su ile alakalı şiirler okundu ve şarkılar söylendi. Düzenlenen etkinlik, öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile sona erdi.