Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ile Kayseri Arıcılar Birliği Başkanlığı’nın katılımı ile ‘Bal Ormanları Birliği Talepleri’ konulu toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz, “Bal ormanlarının kurulması ile işsizliğin önlenmesine katkı sağlanmış olunacaktır” dedi.
Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Kayseri Arıcılar Birliği Başkanlığı’nın katılımı ile ‘Bal Ormanları Birliği Talepleri’ konulu toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz, toplantının amacının yöre arıcılarının ihtiyaç ve taleplerini tespit ederek bundan sonraki bal ormanı tesis çalışmalarında isteklerin dikkate alınması olduğunu vurgulayarak, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’müz Türkiye’de arıcılığın geliştirilmesi ve desteklenmesi amacı ile 20013-2017 yıllarını kapsayan ‘Bal Ormanı Eylem Planını’ yürürlüğe koymuştur. Genel Müdürlüğü’müz 2013-2017 yılları arasında Bal Ormanı Eylem Planı ile Türkiye genelinde en az 81 bin dekar ormanlık alanda bal ormanını tesis etmeyi amaçlamıştır. Bal Ormanı Eylem Planı kapsamında Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü’müzde (Kayseri-Nevşehir-Niğde-Sivas-Yozgat) 2013-2017 yılları arasında 3 bin dekar bal ormanı tesisi hedeflenmiş olmasına rağmen 2016 yılı Eylül ayı sonu itibari ile 5 bin 338 dekar bal ormanı tesisi yapılırken bu rakamın bin 705 dekarı Kayseri sınırları içerisinde tesis edilmiştir” dedi.
“Bal ormanlarının kurulması ile işsizliğin önlenmesine katkı sağlanmış olunacaktır”
Bal ormanları ile işsizliğin önüne geçilmesini sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Diltemiz, “Bal ormanlarının kurulması ile verimsiz orman alanlarından yararlanılacak, ekolojik denge korunacak, verimli üst topraklarımız erozyona karşı korunmuş olacak, ayrıca orman köylüsüne ekonomik açıdan çok büyük bir katkı sağlamış olacaktır. Orman köylüsünün ekonomik olarak kalkınması ile ormana karşı olan baskı azalacaktır. Bal ormanlarının kurulması ile ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğin önlenmesine katkı sağlanmış olunacaktır” ifadelerini kullandı.