Kocasinan Belediyesi, yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışmalarına son baharda da aralıksız devam ediyor.
İlçe genelinde yaptığı çalışmalar ile vatandaşın takdirini toplayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Serçeönü, Fatih ve Fevzi Çakmak Mahalleleri’nde yapımı devam eden yol, kaldırım, park ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceledi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sonbahar döneminde de yoğun bir şekilde çalışmalara devam ettiklerini vurgulayarak, “Serçeönü ve Fatih Mahallesi’nde yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarının yanı sıra park çalışmalarımız da devam etmektedir. Konumu bakımından ilçe sakinlerimiz tarafından bu mahallelerimiz yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. O yüzden buralara ağırlık vererek çalışmalarımızı hızlandırdık. Bununla birlikte Fevzi Çakmak Mahallemizde de birkaç noktada yenilenmesi gereken yerlerimiz vardı. O bölgede de yol ve kaldırım çalışmalarımız başladı ve devam ediyor” ifadelerini kullandı. Çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi veren Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti;
“Bölge sakinlerimizin Serçeönü Mahallemizde daha konforlu kaldırımları kullanabilmesi için yaklaşık 15 bin metrekare yaya yoluna, daha modern ve daha dayanıklı bazalt taşları döşüyoruz. Bunun yanı sıra araç trafiğini rahatlatmak ve daha iyi hizmet için 450 araç kapasiteli otopark yapıyoruz. Yenileme çalışması kapsamında 2 bin 500 ton asfalt serimi gerçekleştirerek daha güvenli yollar oluşturuyoruz. Fatih Mahallesi’ndeki Nil Caddesinde de ilçemize yakışır 5 bin metrekare yaya yolu oluşturuyoruz. Ayrıca burada da 250 araç kapasiteli otopark yapacağız ve çift katlı bin 700 ton uzun ömürlü taşmastik yöntemiyle asfalt serimi yaparak yenileme çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”
Başkan Çolakbayrakdar sözlerini, “Hemşerilerimizin yol ve kaldırımları, daha huzurlu ve daha rahat kullanabilmesi için çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayarak, onların hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diyerek noktaladı.