Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSB), sanayicilere yönelik ‘Dış ticaret’ semineri düzenlendi. Seminer konuşan KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “Hep beraber ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmalıyız” dedi.
KOSB Müdürlüğü tarafından sanayicilere yönelik düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamında Dış Ticaret Uzmanı Yaman Koç, sanayicilere dış ticaret konusunda seminer düzenledi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “Bilindiği üzere içerisinde yaşadığımız coğrafya dünyanın en karışık ve en zor coğrafyasıdır. Dünyaya baktığımızda bildiğimiz ve alıştığımız küresel sistemde ciddi bir değişimin yaşandığını hep birlikte görüyoruz. Daha çok çalışarak, daha çok gayret göstererek ve daha çok terleyerek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak kaçınılmaz bir durumdur. Bu nedenle başarıların hep birlikte ve uyum içerisinde çalışarak mümkün olduğuna inanıyoruz. Dünyaya açılacak yeni markalar için hep birlikte hamleler yapmalıyız. Yine bilindiği üzere güçlü bildiğimiz ekonomiler sallanıyor, güçlü görülen yapılar tek tek yıkılıyor. Batımızdaki ülkeler ekonomik krizler ile boğuşurken, Güneyimizdeki ülkelerde sosyal çalkantılar yaşıyor. Herkesin kendi sorunlarına odaklandığı süreçleri zamanında ve hep beraber değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Küreselleşen dünyada söz sahibi olmak için ihracatta önce olunması gerektiğini belirten Nursaçan, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Önümüzdeki yükselen değerlerden biri güç bağlantılarıdır. Artık kendi içime kapanayım, kendi yağımla kavrulayım dönemi bitmiştir. Ülke olarak yüksek milli gelire sahip olmak, ekonomi olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta önce olmak gerekmektedir. Bu sebeple devlet kurumlarına ve STK’lara her zaman olduğu gibi fedakar yatırımcılarımıza çok iş düşmektedir.”