Özel Tekden İlkokulu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. yılı kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde ’Atatürk’ün izinde cumhuriyet koşusu’ düzenlendi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Harikalar Diyarı içerisinde bulunan yürüyüş parkurunda düzenlenen yarışmaya, 4. sınıfta eğitim gören 64 öğrenci yarıştı. Yarışta dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilirken yarışlara katılan tüm öğrencilere de katılım belgesi verildi. Yarış boyunca diğer öğrenciler de arkadaşlarına ellerindeki Türk Bayraklarıyla destek verdi. Tekden İlkokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Güneşleyici etkinlik hakkında bilgi vererek, düzenli olarak her yıl çeşitli etkinliklerle öğrencilere demokrasi ve cumhuriyet bilincini aşıladıklarını söyledi. Güneşleyici, "Bugünkü etkinliğimiz Atatürk’ün izinde cumhuriyet koşusu etkinliği. Okulumuzda bu tür etkinlikler yıl boyu devam etmekte. Özellikle de demokrasi ve cumhuriyet etkinlikleri bizim olmazsa olmazlarımız. Güvenilen okul olarak geleceğe güvenle bakmak için öğrencilerimizle aldığımız bayrağı ileriye en iyi şekilde taşıma gayreti içindeyiz. Kayseri’de kendini kabul ettirmiş, geleceğe güvenle güvenle hazırlanan öğrenciler yetiştiriyoruz. Güzel şahsiyetler yetiştirmek için yola çıktık. Bu uğurda da elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünde böyle bir etkinlikle coşkuyla cumhuriyetimizi kutluyoruz. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu olaylardan sonra böyle çalışmaları çok önemsiyoruz. Bunu da herkesle yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilirken, yarışlara katılan tüm öğrencilere de katılım belgesi takdim edildi.