Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak, son iki yılda 19 tarihi eseri onardıklarını söyledi.
2015 yılından itibaren Melikgazi şehrinde bulunan tarihi yapıların korunması, aslına uygun olarak onarılması ve hizmete kazandırılma için çalışma başlattıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak iki yıl içerisinde 19 tarihi yapıyı onardıklarını ifade etti.
Onarım çalışmalarında restorasyon kaidelerine uyduklarına dikkat çeken Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:
Sadece Kayseri ve Anadolu değil dünya mirası …
“Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılında başlatmış olduğumuz tarihi eserlerin aslına uygun olarak onarılması ve gelecek kuşaklara mirası olarak aktarılması çalışması son derece ilgi görmüş ve takdir edilmiştir. Bu kapsamda birçok ödül alınmış ve referans gösterilmiştir. Aslına uygun olarak onarılan yapılan Çağırağası Konağı Erciyes Üniversitesine verilerek bilime hizmet etmesi sağlanmıştır. Kiçikapı Konağı onarılarak Kayseri Mimarlar Odası hizmet binası olarak verilmiştir. Böylece onarılan yapılan kültür, turizm ve bilimin hizmetine sunulmaktadır. İki yıl içinde 19 tarihi yapı onarılmıştır. 14 yapının onarımı devam etmektedir. Bu yapılar Melikgazi’nin veya Kayseri’nin değil Anadolu’nun ve dünya kültür mirasının birer eserleridir.”