Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin periyodik olarak çok yönlü ve amaçlı piyasa denetimlerini devam ettirdiklerini söyledi.
Bu hafta içerisinde zabıta ekiplerinin piyasada fiyat etiketi ile ölçü ve tartı aletlerinin denetimlerine sürekli yapıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “5326 sayılı Kabahatler Kanuna istinaden yapılan denetimler de amacımız ceza kesmek değil, bilgilendirmektir. Bu kapsam da uyarı, sözlü beyan ve yazılı ikaza uymayan 79 adet zabıt tutanağı tutulmuştur. 3 dilencilik yapan, 25 mal satarken çevreyi rahatsız eden, 48 dükkan önüne mal koyan, 3 çevreyi kirleten olmak üzere 79 tutanak tutulmuştur. Zabıta denetimler çok yönlü olup tartı aletleri denetimi, çalışanların sağlık karnesi, çalışma ruhsatları, genel temizlik, işyeri tadilatı gibi birçok denetim bir arada yerine getirilmektedir “ dedi.
Bilgilendirici ve eğitici denetimler…
Zabıta Denetimlerin esnafı eğitici ve bilgilendirici nitelikte olduğunu bu neden ile denetimlerin aslında hem esnaf hem de tüketiciler için iki yönlü gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, olumsuzluklara kesinlikle taviz vermediklerini ve her türlü şikâyeti büyük bir titizlikle yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.