15 Temmuz darbe girişiminin 100’üncü gününde ’Milli İrade ve Demokrasi’ isimli fotoğraf sergisi, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu giriş katında açıldı.
15 Temmuz gecesi başlayan ve milletin hür iradesine pranga vurmaya çalışan vatan hainlerinin kalkıştıkları darbe girişiminin halkın karşısında eridiğini ve yok olduğunu ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 24 Ekim gününün milli iradenin tesisinin 100’üncü günü olduğunu ve her yıl anılacağını söyledi.
50x70 ebadında 50 adet renkli fotoğraf yer aldığı fotoğraf sergi ile Kayseri halkının yapmış olduğu dik duruş ve milli iradeye ve demokrasiye sahiplenmesini hatırlatmak istediklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “15 Temmuz 2016 günü, ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasteden darbe girişimi milletin iradesi ile yok edilmiştir. Başkomutan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan Meydan Nöbetleri büyük bir azim ve şevkle devam etmiştir. Bugün milli iradenin 100. günüdür. 15 Temmuz günü her vesile anılacaktır. Bu vesile ile bugün özellikle Kayseri halkının meydan nöbetlerinden fotoğraflara yansıyanları paylaşmak istedik.“ dedi.