Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan 7 ayrı bölgedeki toplam 26 mezarlıkta Bayram Kabir Ziyaretini öncesi temizlik ile bakım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alıp bakım ve onarım ile her türlü ihtiyacının karşılandığı bölge mezarlıklarında öncelikle ilkbahar aylarında otların temizlendiğini ve ağaçlar ile diğer bitki türlerine bakım yapıldığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “5747 sayılı Kanun gereğince Melikgazi Belediyesi’ne bağlanan bölgelerde toplam 26 adet mezarlık bulunmaktadır. Kıranardı, Hisarcık, Gürpınar, Turan, Mimarsinan, Bürüngüz ve Gesi bölgelerinde yer alan bu mezarlıkların, Melikgazi Belediyesince bakım ve onarımı yapılmaktadır. Bu alanlarda öncelikle Fen İşleri Müdürlüğünce mezarlık girişlerinden başlayan ve ara yollar ile genel bakımı yapıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışma ile de otlardan temizlendi. İlkbahar aylarında başlayan bakım çalışması düzenli olarak yerine getirilmektedir. Özellikle bayram öncesi temizlik ve genel bakım yapılıyor. Vatandaşların rahatlıkla mezarlık ziyaretlerini yerine getirebileceklerdir” dedi.

Mezarlıklarda bakım, onarım ve temizlik için ekipler oluşturuldu

Başkan Büyükkılıç, mezarlıklarda bakım, onarım ve çevre düzenlemesi için ekipler oluşturulduğunu, ağaçların sulanması için sulama tesisatları döşendiği, yürüyüş yollarının baskı asfalt yapıldığını ve otların temizlendiğini sözlerine ekledi.