Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle muhtarları makamında kabul etti.
Muhtarlar günü kutlamalarına sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunarak başlayan muhtarlar, programlarının devamında ilk olarak Vali Kamçı’yı makamında ziyaret etti.
Vali Kamçı, seçilerek göreve gelen muhtarların, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik olduklarını ifade ederek, muhtarların, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti.
Bu yıl ilk defa kutlanan Muhtarlar Günü’nün, muhtarların sorunlarının ve ihtiyaçlarının karşılanması ve dile getirilmesi açısından önemli olduğunu belirten Vali Kamçı, tekrardan Muhtarlar Günü’nü kutlatarak, çalışmalarında başarılar diledi.
İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı İbrahim Erşen ise ilk defa kutlanan Muhtarlar Günü’nün kendileri açısından biraz tecrübesiz geçtiğini belirterek, önümüzdeki yıllarda daha güzel organizasyonlar düzenleyerek bu günü kutlayacaklarını ifade etti.
Makamdaki ziyarette Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Derneği Başkanı Ali Burul ile İl Mahalli İdareler Müdürü Durdu Kocakaya’da hazır bulundu.