Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, Kayserili şehitlerin ailelerine baş sağlığı diledi. Üçkan, “Şehit aileleri ve gaziler olarak her zaman dimdik durmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında Üçkan, şu ifadelere yer verdi:

“Bu gün Kayserimize iki ateş birden düştü. İki vatan evladı, iki ana kuzusu, iki yiğit, iki fidan şahadetle müjdelendi bu gün.

Şehitlerimizden biri Yahyalı’nın Yuları mahallesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Emre Karagöz. Kahramanımız Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde vatanı milleti, bayrağı için şahadete erişti.

Diğer şehidimiz; Sivas nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Abuzer Doğan. Şehidimiz Ağrı Tendürek’te hakka yürüdü.

Vatan toprağına emanet edeceğimiz şehitlerimize Allah’ tan rahmet kederli ailelerine yakınlarına ve Yüce Türk Milleti’ne başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Tarihimizden bu yana kutsal vatan toprağı için şahadet şerbeti içen her canda her yiğitte ciğerlerimiz yandı yanmaya devam ediyor. Son şehitlerimizle birlikte acımız sonsuz ve tarifsizdir.

Her şehit haberi aldığımızda yanan yüreklerimize vatan sağ olsun nidalarıyla bir nebze olsun su serpmeye çalışıyoruz. Tek tesellimiz vatan toprağına verdiğimiz canların âlemlerin efendisine komşu olduklarını bilmek.

Vatanı için, bayrağı için, ezanı için canını veren şehitler ve kanını veren gaziler

bu ülke için bütün bedelleri ödediler. Ancak şehitlerimiz ve gazilerimizin ödediği bu bedellerin hesabının bir an önce sorulması, terörle mücadelenin sağlam ve kararlı politikalarla yürütülmesi ve vatanına ihanet eden her hainin ivedilikle hak ettikleri cezaların verilmesi gerekmektedir.

Vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlerin ve yandaşlarının karşısında şehit alileri ve gaziler olarak her daim dimdik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar evladını vermiş ana, babasını vermiş evlat, vatanı için uzvumu vermiş her Gazi bundan önce olduğu gibi bundan sonrada vatanı, milleti bayrağı için her şeyini feda etmekten çekinmeyecektir. Bu herkes tarafından böyle bilinmelidir.”