Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, İstanbul Başkonsolosu H.E. Mr. Jozef Sestak, Slovakya Kayseri Fahri Konsolosu Osman Güldüoğlu ve beraberindeki heyet Kayseri Sanayi Odası’nı (KAYSO) ziyaret etti.

Slovakya’nın Ankara Büyükelçisini Kayseri’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Başkan Yardımcısı Ali Oğuzönder, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. KAYSO üyesi firmaların Slovakya’ya ihracat yaptığını açıklayan Oğuzönder, “Slovakya ile ticaret yapan üyelerimiz var ama istenilen düzeyde değil. Karşılıklı ziyaretlerle hem dış ticaret hacmimizin hem de bu firmalarımızın sayısının artacağına inanıyorum. Biz de oda olarak iki ülke arasındaki hem ticari ilişkilerin hem de kültürel ilişkilerin gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova ise, Kayseri’nin Türkiye’de ki önemini bildikleri için böyle bir ziyaret planladıklarını belirterek, “İki ülke arasındaki ilişkiler pozitif yönde devam ediyor. Karşılıklı üst düzey ziyaretlerimiz neticesinde başarılı ticaret ilişkilerimiz oluyor. Slovakya küçük bir ülke ancak Avrupa Birliği içinde önemli bir yere sahip. Geçen yıl Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı sırasında altı ay boyunca Türkiye için elimizden gelen gayreti gösterdik. Slovakya Euro bölgesindeki GSMH’sı en yüksek olan ve en fazla yabancı yatırım alan ülkelerden bir tanesi. Karşılıklı iş imkanlarına her zaman açığız. Büyükelçilik olarak da Türk iş adamlarına desteğe her zaman hazırız” dedi.

KAYSO heyetini Slovakya’da ağırlamak istediklerini de ifade eden Büyükelçi Turenicova, ev sahipliğinden dolayı Kayseri Sanayi Odası’na teşekkür etti.