Adana’dan Ankara’ya giden trenin Kayseri’de durdurulması üzerine jandarma tarafından yapılan aramada yaklaşık 400 gram esrar geçirilen ve olayla ilgili 3 sanığın tutuklu yargılandığı davada karar çıktı. Önceki celse suçunu kabul eden ve ’Uygun bir ceza verirseniz, işiniz rast gitsin’ diyen sanık ile kadın sanığa ayrı ayrı 9 yıl 2 ay hapis cezası verilirken, bir sanık da beraat etti.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık E.V.(30) Ankara Sincan L Tipi Kapalı Cezaevi’nden, tutuklu sanık C.B.(24) Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, Kayseri Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu kadın sanık S.B.(38) ve avukatlar ise duruşma salonunda hazır bulundu.
"Adana’ya fuhuş için gittim"
Tutuklu kadın sanık S.B. üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, geçimini fuhuş yaparak sağladığını, Adana’ya da bu nedenle gittiğini söyledi. Mağdur olduğunu söyleyen S.B., "Trende bulunan çanta bana ait değildir, kimin olduğunu bilmiyorum, uyuşturucu hiç kullanmadım" diyerek, çocuklarını göremediğini söyleyip ağladı.
Ankara’dan SEGBİS ile duruşmaya katılan ve önceki celse suçunu itiraf eden tutuklu sanık E.V. ise, "Ben 6.5 aydır içeride yatıyorum. Çok düşündüm ve söylüyorum, o çanta bana aittir. Ankara’da ikamet ediyorum. Adana’da Gül Bahçesi dedikleri bir semtten tanımadığım bir kişiden uyuşturucuları aldım. Tren garına gittim, uyuşturucu dolu çantayı trende bagaj kısmına koydum. Uyuşturucu bağımlısı olduğum için tuvalete uyuşturucu içmeye gittim. Geldiğimde tren yoktu, gitmişti. Diğer iki sanığı tanımam. Uzun zamandır içerideyim. Bırakma şansınız varsa iyi olur" diye konuştu.
Diğer sanık C.B. de Adana’da esnaflık yaptığını, uyuşturucu madde bulunan poşetlerde parmak izinin çıkmasının esnaf olmasından kaynaklandığını söyledi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar E.V. ile S.B.’nin ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan ayrı ayrı 9 yıl 2 ay hapis, bin 500’er TL adli para cezası verirken, tutuklu sanık C.B.’nin ise beraatına karar verdi.