Yahyalı Belediyesi Başkanı Esat Öztürk, Kayseri Büyükşehir Meclis Üyeleri ile birlikte istişare toplantısı yaptı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Merve Sarıoğlu, Ramazan Yapıcı ve Ali Şahbaz ile 2016 yılı içinde yapılan ve 2017 yılında yapılması planlanan projelerin görüşüldüğü toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Esat Öztürk, “Büyükşehir Meclis Üyelerimizle beraber 2016 yılını değerlendirmek, 2017 yılında yapacağımız projelerimizi ve Büyükşehir Belediyesi’ne sunacağımız projeleri masaya yatıracağız. Yapacağımız en büyük yatırımlardanbirisi TOKİ ile alakalı olacak. Dün Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Kayseri Programlarında TOKİ Başkanı ile görüştüm. Aralık ayında TOKİ’nin ihalesini bekliyoruz. Mart ayında da temel atmayı planlıyoruz. Bugün Yahyalı’mız için çok önemli olan Meydan Projemizi konuşacağız. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımıza konuyu iletmiştik. Büyükşehir Belediyemizle istişare ettikten sonra meydan projemizin yapımı konusunda bir karara bağlayacağız. Develi - Yahyalı arasındaki yolumuz ve Doğalgaz ile ilgili büyükşehir belediyesi ve merkezi hükümet tarafından yapılacak yatırımlarla ilgili değerlendirmeler yapacağız. Özellikle toplantımızda, 2016 yılındaki yatırımlarda neler eksik kaldı ve 2017’ deki yatırımları ve projeleri değerlendirmiş olacağız.” dedi.
Açıklamasında Yahyalı’nın Erciyes Master Planı içinde yer almasının gerekli olduğuna vurgu yapan Başkan Öztürk, “ Erciyes’teki kayak turizmi tek başına Kayseri’yi tatmin etmez. Turizmin kesinlikle Yahyalı ayağı olması lazım. Planlarken böyle düşünülürse Kayseri, tam anlamıyla Kayseri olmuş olur. Kayseri’ de 16 tane ilçemiz var. Bu ilçeler içinde doğal güzellikleri en zengin olan, turizm potansiyeli en yüksek olan ilçe Yahyalı. Gururla da söylüyorum Sanayi Odamızın yaptığı programda Yahyalı’dan bahsedilmeden geçilmedi. Valiliğimizin açmış olduğu müzede de 3-4 tane değerimize yer verilmiş. Bu Yahyalı’nın ne derece bir turizm ilçesi olduğununda kanıtı diye düşünüyorum. Allah buraya yağdırdıkça yağdırmış. Bunu değerlendirmemiz lazım. Tabi Büyükşehir Belediyemizin de bu pencereden,be perspektiften baktıklarını biliyorum. 2017 yılında yapılacak yatırımları değerlendirerek kendilerine arz etmiş olacağız. “ şeklinde konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Merve Sarıoğlu, Ramazan Yapıcı ve Ali Şahbaz’da ilçeye kazandırılacak projeler üzerinde çalıştıklarını, özellikle meydan projesine çok önem verdiklerini belirterek, en kısa sürede meydan projesini hayata geçirmek istediklerini ifade ettiler.