Kayseri’ye 12 yıldır kesintisiz doğalgaz arzı sağlayan ve enerji sektöründe sağlam adımlarla yükselen Kayserigaz, aktif olarak araç kullanan çalışanları için ‘ileri sürüş teknikleri’ eğitimi gerçekleştirdi.
Güvenlik konusunda ki hassasiyetine eğitimler ve tatbikatlarla sürekli vurgu yapan Kayserigaz, eğitim programlarını aksatmadan sürdürüyor. Kış mevsiminin gelmesiyle sürücülerin trafikte araç kullanma yetenekleri daha da önem kazanıyor. Kayserigaz çalışanları için trafikte oluşabilecek olası senaryolara hazırlıklı olmak adına defansif (güvenli) sürüş ve anti-skid (kaymayı önleyici) eğitimleri kapsayan ‘ileri sürüş teknikleri eğitimi’ gerçekleştiriyor.
Trafikteki araç sayısının sürekli artan bir grafikte seyretmesi sürüş teknikleri eğitimlerinin de önemini arttırıyor. Kayserigaz özellikle sahada aktif olarak araç kullanan çalışanlarının bu eğitimi alarak sürücü kaynaklı meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemeyi amaçlıyor. ‘Defansif sürüş’ ve ‘anti-skid sürüş teknikleri’ olarak adlandırılan bu eğitimler sayesinde araç sürücüleri kaygan zeminde frenleme hakkında bilgilendiriliyor. Gerçekleştirilen uygulamalı eğitimle sürücülerin trafikteki potansiyel risk ve tehlikeleri fark etmeleri sağlanarak emniyetli sürüş için gerekli olan konular hakkında bilgi ve becerileri arttırılıyor. Sürücüler, teorik eğitimi aldıktan sonra eğitmenler eşliğinde gerçek trafik koşulları yaratılmış trafiğe kapalı, kaygan pistlerde araç kullanarak hem kendilerinin hem de kullandıkları araçların sınırlarını öğreniyor, olası trafik risklerine karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olarak sürüş gerçekleştirebiliyorlar.