Kilis’te, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde şehit ailelerine yemek verildi.

Kilis Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle şehit aileleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerine akşam yemeği verildi. Yemekte konuşan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, geçen yıl bu zamanlar ’15 Temmuz yaşanacak’ denseydi kimsenin buna inanmayacağını belirterek, “Çünkü normal insanların hayal gücü 15 Temmuz’daki ihanetin hayal etmeye yetmiyordu. Ama 15 Temmuz yaşandı. Vatandaşların ölüsü bile Anadolu’nun 70 yaşındaki kadını da, 70 yaşındaki dedemiz de, 15 yaşındaki gencimiz de, delikanlımız da, yaşlımız da, gencimiz de 15 Temmuz’da şunu gösterdi ki Türkiye’ye elbise dikmek isteyenler, elbise dikmeye bir daha cesaret edemesinler, Türk’e kefen dikmek isteyenler, o kefenin içine girmeye mahkumdur. Türk’e rol biçmeye kalkanlar, kendi rollerinde mahvolmaya mahkumdur. Ben bir taraftan Rabbime hamd ediyorum ki böyle bir necip milletin bir ferdiyiz” dedi.

AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger ise, “Bundan 364 gün önce kalbini, ruhunu, bedenini ve imanını hainlere teslim etmiş olan, kuzu postuna bürünmüş asker kılıklı teröristlerin bu vatanı bölmek, parçalamak, yabancı devletlere, ağ babalarına peşkeş çekmek isteyenlere karşı bu milletin kalbinden gelen sevdayla canını yola, başını taşa koyduğu bir geceyi hep birlikte yaşadık. Dairesinde çalışan memuru, ekmeğini kazanan esnafı, taksici esnafı, neden geldiği belli olmayan bu hainlere karşı vatanı savunan bir kahraman edasıyla karşı koydu. Tam 45-50 yıldan bu yana bu milletin başına örülmek istenen o çorabı başlarına geçirdi. 249 şehit, 2 binden fazla gazimiz, hiçbir şeyi düşünmeden evinden çıkarken, çoluğuna çocuğuna veda bile etmeden sadece bu vatanı, bu milleti, bu ecdattan aldığı temiz, pak eseri kendisinden sonrakileri temiz bir şekilde verilmeye şiar edinmişlerdir” dedi.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ise 15 Temmuz’un milletin tarihinde yeni bir başlangıç olduğunu ifade ederek, “O gece yaşananlar, o geceden sonra yaşananlar, pek çok kişi pek çok şey söyledi. O geceye ilişkin, fakat bizlerin tarihi hasımları, Türk milletini demir dağın arkasına mahkum etmek isteyenler, Türk milletinin Ergenekon’dan çıkışına yeniden şahit oldular. Türk milletini karanlık, dipsiz bir kuyuya itmek istediler. Onlar biliyorlardi ki biz bu Türkleri, dışarıdan ne kadar silahla saldırırsak, alt edemeyiz, yenemeyiz, ancak biz onların içlerine nifak tohumları ekerek, kardeşi kardeşe düşürür, birlikteliklerini bozarsak o zaman bu Türklerden kurtuluruz. Ama 15 Temmuz, milletimizin birliğini, imanını, kudretini, öylesine gösteri ki dünyaya 16 Temmuz günü hainler, kahpeler, satılmışlar, münafıklar, kafirler, hep bir ağızdan eyvah, hapı yuttuk şimdi dediler” ifadesini kullandı.