Gençlik ve Spor Bakanlığ’nın düzenlediği Gençlerden Ecdada Mektup yarışmasında, Kilis’ten 31 bin 183 adet mektup yazıldı.

İkinci İstiklal mücadelesi olarak nitelendirilen 15 Temmuz Milli Mücadelesini hafızalarda diri tutmak amacıyla düzenlenen Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine Yarışması sona erdi. Yarışmanın son gününde gece geç saatlere kadar süren yoğun çalışmalar sonucunda Kilis genelinde toplanan tüm mektupların sisteme girişleri gençlik liderleri ve gönüllü üyeler tarafından tamamlandı. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini püskürtmek amacıyla demokrasiye ve vatanına sahip çıkan şehitleri konu alan yarışmada, Kilis’ten 31 bin 183 adet mektup yazıldı. Kilis Gençlik Merkezi Türkiye genelinde hem toplam mektup sayısı hem de nüfus çoğunluğuna göre yüzde 72,30 ile birinci oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, Bakanlığın düzenlediği yarışmada Kilisli gençlerin ve Kilis halkının duyarlılıklarının kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, 15 Temmuz’un Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.15 Temmuz’da Türkiye’yi gruplara ayırmak isteyenlere birlik ve beraberlik içinde olduklarını gösterdiklerini anlatan Arkaltı, “ilimiz gençliği toplamda 31 bin 183 adet mektup yazarak, 241 demokrasi şehidine ve gazilerine sahip çıkan bir nesil olduğunu göstermiştir” dedi.

Yarışma boyunca Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı ve Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Hanifi Çelik de Kilis Gençlik Merkezi çalışanlarını son günlerinde yalnız bırakmadı. .