Kilis’te Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli psikolog, sosyolog, tarafından kamu kurum ve kuruluşların müdürlerine Psiko-Sosyal ve ilk yardım eğitici eğitimi verildi.
Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Nedret Öztan, tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerine “Psiko-Sosyal, İlk Yardım Eğitici Eğitimi”, Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi Salonunda, il müdürleri ve valilik çalışanlarına da verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Kilis İl Müdürü Mahmut Kaçarlar yaptığı açılış konuşmasında Psiko-Sosyal ilk yardımın, tıbbi ilk yardım kadar önemli olduğuna vurgu yaparak toplantıya katılımlarından dolayı daire amirlerine teşekkür etti.
Kaçarlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzmanı Aslı Deveci afet ve acil durumlarda ’Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)’ kapsamında ana çözüm ve destek çözüm ortaklarının görevleri ve koordinasyonu hakkında bilgi verdi. Alanında dünyaca ünlü Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Nedret Öztan ise psiko-sosyal ilk yardım nedir?, nasıl uygulanır, travma geçiren bir kişiye nasıl müdahale edilir konularını bilgiler verdi.
Toplantıya Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, İl Müdürleri ile kurum amir ve müdürleri katıldı.