AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Kilis’te 300 yataklı yeni hastane yatırımının başka yerlere yapılacağı, yatırım için gelecek olan ödeneğin geri gönderileceği konusunda söylemleri yalanlayarak, algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.
Milletvekili Dülger, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Kilis’te, bazı kişilerin dedikodu ürettiğini ifade ederek, hastane yatırımın iptal olduğu ve ödeneğin geri gönderileceği yönündeki söylemleri yalanladı. Dülger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili hemşehrilerim şundan emin olsunlar ki ‘sözün yalanı olmaz, yanlışı olur’ sözünde ifadesini bulan olgudaki eksik bilgi temeline dayalı yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılmakta, dolayısıyla bu haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İlimizin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak ve 18 Ocak 2016 tarihinden bu yana ilimizin yaşadığı sorunların çözümü ve alınacak tedbirler, çerçevesinde olmak üzere yapımına karar verilen yeni hastane ile ilgili talimat verilmiş ve karar kesinleştirilmiştir. Bundan sonra geriye kalan işler detay olup bunlar ise teknik ve detay kararlardır. Bu kararlarda icra makamı olan Sağlık Bakanlığınca alınacak kararlardır. Kaldı ki, yapılacak yeni hastanemize ilişkin ilk talep ve fikir daha 2016 yılının başında bir önceki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu döneminde gündeme alınmış olgunlaşarak sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile kesinlik kazanmıştır. O günden bugüne kadar da bu yatırım ilin milletvekillerinden belediye başkanına, valisinden il başkanına, kadar sorumluluk sahibi herkes tarafından an ve an takip edilerek sürekli istişarelerde bulunarak bugüne gelinmiştir" ifadelerine yer verdi.
Hastanenin yer seçimi konusunda 50 yıl sonrasını düşündüklerini vurgulayan Dülger, paylaşımında
"Gelecekte torunlarımıza karşı mahcubiyet duymamak için farklı görüşler değerlendirilerek bugüne gelinmiştir. Kaldı ki spekülatif haber yapan her kim olursa olsun eksik bilgi ile bu algıyı oluşturmaya çalıştıkları o kadar açık ki son olarak TBMM’de Sağlık Bakanımız ile yapılan görüşmede Kilis ölçekli bir ilde 300 ve 200 yataklı iki hastane işletmenin hem verimlilik hem de işletme zorlukları dile getirilmiş tek hastane ama 500 yataklı bir hastanenin daha rantabl olacağı bile olgunlaşmış iken, daha iyiyi daha güzeli yapmak adına yapılan çalışmaları sekteye uğramış gibi göstermek insaf ile bağdaşmamaktadır. İlimizin Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Valisi, il Başkanı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri velhasıl ilgili ve sorumlu her kademedeki sorumlular, tarafından konu dün olduğu gibi bugün de takip edilmekte olup bu konudaki çalışmalarda sona yaklaşılmış ve yatırımın başka bir yere ifadelerini kullandı.