Türk lirasındaki değer kaybını durdurmak amacıyla geçen günlerde başlatılan destek kampanyasına Kilis 7 Aralık Üniversitesi de katıldı.
“Ülkemi Seviyorum, Türk Lirasını Tercih Ediyorum kampanyasına Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç’in başkanlığında bir araya gelen üniversite senatosu, Kilis Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Zafer Bilik, üniversite idari yöneticileri ve öğrencileri katıldı. Rektörlük Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, “7 Aralık Üniversitesi olarak ülkemizi ilgilendiren her türlü sosyal ve ekonomik konuya duyarlı olmaya çalışıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin değer yargılarına, hassasiyetlerine önem veren bir üniversiteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türk Lirası ve altın değer kazansın çağrısına birçok kişi ve kurum gibi biz de KİYÜ olarak katılmak ve destek vermek istedik. Para birimimiz olan Türk Lirasının değer kazanması için herkesi kampanyaya katılmaya davet ediyoruz” dedi.
Rektörlükten yapılan açıklamada, Üniversite Sosyal ve Kültürel Merkez Binasında geçici süreyle bir döviz bürosu kurulacağı belirtildi. Buna göre, üniversitenin döviz bürosunda yaptırılması kaydıyla 50 dolarını TL’ye çeviren öğrenciye ve 500 tutarındaki dövizini TL’ye çeviren personele bir gün ücretsiz yemek, 10 ve üzeri tutarda dövizini TL’ye çeviren öğrenci ve personele bir gün ücretsiz sıcak içecek ikramı yapılacağı, 5 bin ve üzeri tutarda dövizini TL’ye çeviren öğrenci ve personelin bir ay boyunca üniversitenin fitness salonundan ücretsiz yararlanabileceği açıklandı. Kampanyada Kilis halkı da unutulmadı.
Üniversitenin döviz bürosunda 5 bin ve üzeri tutarda dövizini TL’ye çeviren kişilerin de bir ay boyunca üniversitenin fitness salonundan ücretsiz yararlanabileceği ve kendilerine üniversite logolu çantalardan hediye edileceği bildirildi.