Kilis 7 Aralık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü son sınıf öğrencileri, çevre temizliğine dikkati çekmek ve çevreye karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.
Temiz çevre etkinliği, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadettin Paksoy öncülüğünde ve Çevre Ekonomisi dersi kapsamında düzenlendi.
Şeyh Muhammed Türbesi ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen çevre temizliğinde öğrenciler, yerlerde topladıkları onlarca pet şişe, sigara izmariti ve atıkları torbalara biriktirerek çöp konteynırına attılar.
Etkinliğe katılan üniversiteli öğrenciler, topluma ve çevreye yararlı böyle bir etkinliğe katılmaktan mutlu olduklarını dile getirerek, şehirleri yaşanır kılmanın ve temiz bir çevrede yaşamanın insanların elinde olduğunu söylediler.
Öğrenciler, Kilis’te hem inanç hem de kültür turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Şeyh Muhammed Türbesi gibi birçok kutsal mekanın olduğunu belirterek, insanları çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya davet ettiler.