Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Türk Metal Kırıkkalespor’a kayyum atanmasının ardından göreve Kayyum üyesi olarak getirilen Sırrı Zengin basın toplantısı düzenledi. Zengin, Kayyum heyetinin 24 saat içerisinde acilen Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe vererek kulübün kongreye götürmek istediklerini mahkeme kongreyi kabul etmezse kulübün anahtarını Vali M. İlker Haktankaçmaz’a vereceklerini söyledi.
"Takıma sahip çıktık"
Sırrı Zengin, "Pazartesi günü itibariyle mahkeme 5 kişiyi kayyum olarak atadı. Bir Murat Abalı arkadaşımız gereğini bilmediğim bir sebepten istifa etti. Hocamız ile yollarımızı ayırdık. Dardanelspor maçından sonra hocamızla karşılıklı anlaşarak ayrıldık. Hocamız 9 bin liralık tazminatını istemedi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yeşil Bursa maçına eski başkan Metin Karakuş takımı bizim götürmemiz gerektiğini söyledi. Kayyumdaki arkadaşlar yetkilerinin hala verilmediği gerekçesiyle takımı götürmediler. Ben ve Cihat Mençet takıma sahip çıkarak takımı maça götürdük" şeklinde konuştu.
"Ben maaş istemiyorum"
Takımın 780 bin liralık futbolcu alacağı olduğunu ifade eden Zengin, "Kayyum olarak bu parayı biz veremeyiz. Şu anda takımın hocası yok. Semih Tokatlı, Mesut Demiroviç ve Metin Tekin ile görüşmelerimiz oldu. Kulüpteki belirsizlik nedeniyle görüşmeleri sonuçlandıramadık" diye konuştu.
Kayyum heyetine kişi başı bin 800 lira maaş düştüğünü söyleyen Zengin, bu parayı kendisinin almayacağını, kulübe bağışlayacağını söyledi.
Diğer kayyum heyetine de seslenerek maaş olarak belirlenen parayı kulübe bağışlamalarını isteyen Zengin, 24 saat sonrasında mahkemeye dilekçe vererek kulübü kongreye götürmek istediklerini iletti.