Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde balık işletmeciliğini yapan esnaf, 10-15 gün sonra çinekop ve sarıkanat balığı bolluğu olacağını söyledi.
1 Eylülde kalkan av yasağından palamut balığında bolluk olduğunu aktaran balıkçı Erden Özpamuk, “1 Eylül itibariyle av sezonun başlamasıyla birlikte bugüne kadar palamut balığının bol olmasıyla şu zaman kadar kendisine yem olarak hamsi, istavrit ve tekir balıklarını kendine yemek olarak yemektedir. İlerleyen aylarda hamsi, istavrit ve tekir az miktarda olacak. Şuanda palamut balığının biraz azaldığını 10-15 gün sonra çinekop ve sarıkanat bolluğu olacağı düşüncesindeyiz. Yılbaşından sonra hamsi, istavrit, tekir, mezgit gibi balıkların azalması söz konusu olabilir” dedi.
Balık fiyatlar hakkında bilgi veren Özpamuk, “Yılbaşına kadar vatandaşların çinekop ve palamuttan faydalanmak iyidir. Şuanda balık fiyatları iri sarıkanat 30 TL, çinekop 25 TL, hamsi 15 TL, istavrit 15 TL, somon Karadeniz kilogramı 25 TL, palamut tane 10-12.5 TL olarak vatandaşa en uygun fiyattan satıyoruz” diye konuştu.