’Bana AB’yi Anlat’ konulu tesim, öykü ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce ‘Öğrenciler AB’yi öğreniyor’ proje yarışmaları kapsamında, ülke genelinde 7. 8. ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik ’Bana AB’yi anlat’ konulu resim, öykü ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım tarafından ödülleri verildi.
Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi’nin il koordinatörü Fırat Yağdıran, okul müdürleri, danışman öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Aşım törende yaptığı konuşmada, "Kırklareli´nin eğitim, öğretimde başarılı bir kent olduğunu, Türkiye´de düzenlenen bir çok yarışmada da İlimizin başarı gösterdiğini kaydetti. Bu tür yarışmaları önemsediklerini "AB´yi sadece biz öğrenmiyoruz. Onlar da bizden bir şeyler öğreniyor. Bu karşılıklı akitlerin yerine getirilmesi ve AB denilen bu olgunun öğrencilerimiz tarafından yeterince tanınması için bu bir fırsattı. Ben öğrencilerimizi bu açıdan tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Resim yarışması il birincisi Pınarhisar Kaynarca Ortaokulundan Asya Çalışır, slogan yarışması il birincisi Merkez Kavaklı Şehit Varol Çalışkan Ortaokulundan İrem Ezman ve kısa öykü yarışması il birincisi Remzi Yapıcı Sosyal Bilimler Lisesinden Sefa Enez Kayacık dizüstü bilgisayarla ödüllendirildiler.
Resim yarışması il ikincisi Babaeski Ortaokulundan Sanem Öksüz, slogan yarışması il ikincisi Merkez İstiklal Ortaokulundan İrem Canan Kenar ve kısa öykü yarışması il ikincisi Lüleburgaz Lisesinden Selinay Gündoğan bisikletle ödüllendirildiler.
Resim yarışması il üçüncüsü Merkez İstiklal Ortaokulundan Gülay Mayti, slogan yarışması il üçüncüsü Merkez Kavaklı Şehit Varol Çalışkan Ortaokulundan Ecem Orus ve kısa öykü yarışması il üçüncüsü Lüleburgaz Lisesinden Sibel Sürgüt satranç takımı ile ödüllendirildiler.
Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği’nin mali işbirliği kapsamında 2011 yılı IPA-I programından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu, kısa adı ile “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” 25 Aralık 2014 tarihinde Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü sorumluluğunda uygulanmaya başlanmış ve 25 Aralık 2016 yılında sona erecektir.
İki yıl süren bu projenin hedefi, toplumun AB’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusunda yüksek düzeyde bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Proje, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin AB konusundaki farkındalıklarını etkin eğitsel tedbirler yolu ile artırmayı amaçlamaktadır.