Kırklareli Belediye Başkanlığı, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinlikleri kapsamında, Down Sendromlu çocukların sahnelediği “Canım Ailem” adlı özel tiyatro oyununu Kırklarelililer ile bir araya getirdi.

Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Kırklareli’nde faaliyet gösteren dernek ve kuruluşlar ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Down Sendromlular ve Zihin Engelliler Eğitim ve Koruma Derneği’nin sosyal sorumluluk projesi olarak sunulan oyunda, profesyonel tiyatrocuların eşliğinde, down sendromlu oyuncular bir saat süresince seyircilere coşkulu, neşeli ve dinamik bir performans sergilediler.

Futbol oynamaya tutkun “Metin” adındaki karakterin hayallerinin gerçekleşmesi ve azmi üzerine kurgulanan tiyatroda ayrıca bir barkovizyon gösterisi de yapıldı.

Dakikalarca ayakta alkışlanan tiyatronun finalinde Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, sahneye gelerek tüm ekibi tebrik etti. Birçok kültür sanat etkinliğini Kırklarelililer için düzenlediklerini belirten Kesimoğlu, şimdiye kadar performansı en yüksek ekiple karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Bugünden itibaren artık sık sık bu güzel insanlarla bir araya geleceklerini de katılımcılarla paylaşan Kesimoğlu, “Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivalinde de beraber olacağız. Onlar bizim için özel ve güzel insanlar; Ama bizim evlatlarımız, bizim çocuklarımız. Onların bizden bir fazla kromozomu var. Onlar bizim içimizden biridir” dedi.

Bir belediye başkanı, bir baba olarak onların mutlu bir yaşam sürmesi için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü veren Kesimoğlu, günün hatırası olarak çiçek ve plaket takdimini, Kırklareli’ne ziyarette bulunan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile birlikte yaparak, hatıra fotoğrafı çekildiler.