Kırklareli’de cuma namazı sonrası Halep’te hayatını kaybedenler için sivil toplum örgütleri ile vatandaşlarca gıyabi cenaze namazı kılındı.
Diyanet-Sen Kırklareli Şubesi Teşkilat Başkanı Emrah Aykut, namazın öncesi yaptığı açıklamada, Suriye’deki iç savaşta sivil halkın öldürülmesini kınadıklarını bildirdi. Halep’te yapılan zulme maruz kalan Müslüman soydaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını ifade eden Aykut, ölenler için Allah’tan rahmet diledi.
Halep’te yaşanan bu zulmün biran önce son bulmasının gerektiğini Emrah Aykut, "Bugün Srebrenitsa’nın kaderini Halep yaşıyor. Halep’te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından “bir film izliyormuş gibi” seyrediyor. Değerli dostlar, Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Bunun bu imtihan da ilk adımı olarak da “Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar.” temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, MEMUR-SEN, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek. Herkesin yardımlarını bekliyoruz" dedi.