Kırklareli‘nin Lüleburgaz ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin halkın sorunlarını dinlemesi için düzenlenen ‘Halk Buluşması‘ gerçekleşti.
Yıldız Mahallesi’nde gerçekleşen toplantıya, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, İŞKUR İlçe Müdürü Ahmet Selim Keskin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç, Lüleburgaz Kaymakamlığı SYDV Müdürü Gürkan Güler, Lüleburgaz Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cihan Erdem, Yıldız Mahallesi Muhtarı Ümit Öztürk ve mahalle sakinleri katıldı.
Toplantıda ilk olarak Lüleburgaz’daki otopark sorunundan bahseden Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, “Yaklaşık 40-50 sene öncesine dayanan bir imar yanlışlığından söz etmek mümkün. Lüleburgaz 3-4 yıl önceki bir istatistiğe göre kişi başına düşen araç sayısında Türkiye rekoruna sahip. Onun için bu 40-50 sene önce bu görülememiş olacak ki, doğaldır. Zamanında, yapılacak olan binaların arasına boşluk, yeşil alan, kaldırım istenen düzeyde değil. Bizde sadece kayıtlı olan 50-55 bin civarında binek otomobil var. Buna servis minibüsleri ekleniyor, kamyonlar ekleniyor. Parkla ilgili de arazi aşırı değerli olduğu için burada kimse otopark açmıyor. Bir araziye burada 1 trilyon değer biçiliyor ortalama. Arazi aşırı değerli olduğu için otopark yapan yok” dedi.
Toplantıda konuşan İŞKUR Lüleburgaz Müdürü Ahmet Selim Keskin, kurumlarının işleyişi hakkında bilgi verdi. Keskin , “İskur.gov.tr adresimiz var. Oradan girip her türlü açık iş ilanlarını ve bilgiyi alabilirsiniz. Ayrıca kendinize uygun bir program ya da açık iş ilanı gördüğünüzde herksin bir danışmanı vardır. Bir de şifreniz vardır. O şifreyle girdiğiniz zaman danışmanızın isminizi de görüyorsunuz. Bu tür bilgileri gerek telefonla gerek İŞKUR’a bizzat gelip alabilirisiniz. Yönlendirmenizi danışmanınız yapıyor” diye konuştu.

“Şu anda bakanlığın temel amacı tüm okulları tam güne çevirmek”
Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, okullar hakkında bilgi verdi. Çetin, “Şu an hastane yeri olan yer vardı, orasını sonra askeriyeye verdiler. Şu anda General Ferhat Akat İlkokulu’nun oraya 24 derslikli bir okul planını yazıyoruz. İnşallah en azından belli bir yeri toplayacak. Bakanlığın temel amacı tüm okulları tam güne çevirmektir. Olması gereken o. Fehmi Mutlu’nun yanına ilkokul yapıyoruz. Adam bir şekilde adresini değiştirmiş başka okula gidiyor. Ben de onlara şaşırıyorum. Zamanında okulun bir tanesi isim yapmış ve oraya gidiyor” ifadelerini kullandı.
Eğitim hakkında konuşan Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, “Lüleburgaz eğitim noktasında iyi noktalarda. Kırklareli eğitimde Türkiye’de üst seviyelerdedir. Türkiye 4’üncüsüyüz. Bu ciddi bir seviye, Lüleburgaz’da veliler çok ilgili. Çocukların eğitimi bütün velilerin birinci önceliği” şeklinde konuştu.