Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Myratgeldi Seyitmammedov, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü ziyaret etti.

İstanbul Başkonsolosu Seyitmammedov, Kırklareli Üniversitesi’nde Türkmenistanlı öğrencilerin eğitim almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kırklareli Üniversitesi yönetimine teşekkür eden Seyitmammedov, “Öğrencilerimize gerekli ilgiyi gösterdiğiniz için siz değerli Kırklareli Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin burada aldıkları eğitim geleceklerine yön vermede önemli rol oynayacak” dedi.

Üniversitede 469 Türkmenistanlı öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Rektör Prof. Dr. Şengörür “Biz Türkmenistanlı öğrencilerimizi, tek millet iki devlete yayılmış ailelerin evlatları olarak kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. Türk dünyasından, Balkanlardan ve Ortadoğu’dan öğrencilerin Üniversitemizde eğitim görmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Bu öğrencilerimiz, bizim misafirlerimizdir” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda günün anısına hediyeler takdim edildi. Başkonsolos Seyitmammedov, ziyaretin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen tanışma toplantısında üniversitede eğitim gören Türkmen öğrencilerle bir araya geldi.