Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı” eğitim toplantısı Gaziantep’te gerçekleşti
Eğitim programına Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mersin, Malatya, Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Mardin ve Adıyaman’dan görev yapan medya mensupları, kamu kurumlarının çalışanları ve Yeşilay gönüllüleri katıldı.
Hedef, bağımlılık iletişimi kapasitesinin artırılması
Şirehan Otel toplantı salonunda, gerçekleştirilen “Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı” eğitimleri ile basın mensuplarının, ülkenin en önemli sorunlarından biri olan bağımlılık ile ilgili kapasitesinin artırılması amaçlandığı belirtildi. Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı projesi ile başta yerel medya olmak üzere yayın araçları ile halkı bilgilendiren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile Yeşilay gönüllülerinin bağımlılık iletişimi kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğine vurgu yapıldı.
Günlük iletişim dilinde bağımlılıkla ilgili hataların azaltılması, yanlış ifadelerden veya iletişim dilinden kaçınılması, özendirici içerik veya görsel kullanımının önlenmesi gibi konuları merkeze alan “Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı” eğitimleri her bölgeyi temsilen bir ilde gerçekleştirilmeye devam edecek.
Öte yandan gerçekleşen “Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı’’ eğitimi toplantısına basın mensuplarının yanı sıra konuşmacı ve konu olarak Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koska ve Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer katıldı.