AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı organizasyonu ile eş zamanlı olarak 81 ilde gerçekleştirilen ‘Engelsiz Türkiye için evet’ programında İl Sosyal Politikalar başkanı Bilgehan Atlaş, neden evet denilmesi gerektiğini ve AK Parti hükümetinin engelli yurttaşa sunduğu kolaylıkları anlattı.

Atlaş, “Bizler farkındayız ki görme engelli kardeşim gönül gözü ile her şeyi görüyor, işitme engelli kardeşim yüreğinden çıkan işaretlerle bize her şeyi ifade ediyor, bedensel engelli kardeşim gönlünde, zihninde yok ettiği engel ile hiçbir engel tanımadan nice başarılara imza atıyor.”dedi.

Engelli yurttaş için erişebilir olmayı en önemli ayrıcalık olarak gördüklerini ifade eden Bilgehan Atlaş, “Şimdi sıra ayağımıza dolanan parlamenter sistemden kurtulmaya geldi. Vesayet engelini, milli iradenin önüne konan engelleri kaldırmaya geldi.

Bizler istiyoruz ki istikrar sürsün, milletimizin gerçek iradesi yönetime yansısın, gençlerimizin sözü siyasette daha fazla yer bulsun.

Bu yüzden milletvekili sayımızı 600’e çıkartalım diyoruz, seçilme yaşını 18’e indirelim diyoruz, çift başlıklı değil tek başlıklı bir yönetim olsun diyoruz.

Yasama, yürütme ve yargının kuvvetler ayrılığı ilkesi ile her birim kendi alanında hızlı ve etkili kararlar alabilsin istiyoruz. “diye konuştu.

15 Temmuz gecesi sokaklarda engelli yurttaşında vatan kaygısı güderek sokaklara döküldüğünü anlatan Atlaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz’un o karanlık gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülerek vatanın muhafaza ve müdafaasında destan yazan kahramanların arasında engelli kardeşlerimiz de vardı.

Vatan, bayrak sevgisi o gecede hiçbir engel tanımadı. Burada bir kez daha vatanın müdafaası için tüm engelleri bir kenara bırakan kardeşlerimize ve aziz milletimize şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Unutmayalım ki kararımız evet mücadelesi milletimizin bekası için bir Çanakkale’nin, bir 15 Temmuz’un yansımasıdır. Bu mücadelelerin kayıtsız, şartsız milletin iradesiyle taçlandırılmasıdır.”

Sosyal Politikalar EKM Başkanı Servet Avkapan da konuşmasında Engelliler için yapılan hizmetler Engellilerin dünü bugünü ve yarını hakkında bilgiler ve Engelliler Koordinasyon Merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunduğu program engelli annesi tarafından okunan şiirin dinlenmesi ile son buldu.