FETÖ/PDY’sı duruşmasında Fettullahçı yapılanma duruşmasına tanık olarak katılan E.E., Sağlıkçılar Derneğinin resmi olduğunu ama derneği yöneten mütevelli heyetinin gayri resmi olduğunu söyledi.

Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY duruşmasında konuşan tanık E.E., “Sağlıkçılar Derneği yapısı ile derneğin mütevelli heyeti yapısı farklı, Kırşehir Sağlıkçılar Derneğine Sağlıkçı olmayanlar da üye olabiliyor.

Derneğin mütevelli heyetine ise FETÖ dışında katılım olmuyor. Dernek resmi mütevelli heyeti ise gayri resmi.”dedi.

17/25 Aralık öncesinde yapılan toplantılara katıldığını itiraf eden tutuklu sanık Y.B., ise savunmasında, aynı apartmanda oturduğu komşusunun çay daveti üzerine cemaat yapılanmasına gittiğini şöyle anlattı:

“2014-2015 Yılları karşı komşum tarafından yönlendirildim. Alınan ifademde de söyledim, ben cemaat yapılanmasından ayrıldıktan sonra da toplantılar devam etti. 2015 Yılında yapılanmadan ayrıldığıma dair şahitlerim de var. ”

Müdafi avukatının beyanının ardından mahkeme heyeti sanık Y.B.,’yi elde bulunan deliller ve cezaevinde geçirdiği süreyi de göz önüne alarak denetimli serbestlik şartlarını uygulayarak serbest bıraktı.