İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ikinci döneminde geçen 3 yılında yaptığı hizmetleri ve örnek projelerini basın mensuplarıyla paylaşarak belediye bütçesini 250 milyon TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, geride kalan son 3 yılda gerçekleşen hizmetler ve yapılacak yatırımlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Çocuk Parkı’ndaki gerçekleştirilen basın toplantısına Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, Kent Konseyi Gene Sekreteri Gültekin Görküm, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş ve STK yöneticileri, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ile yöneticileri ve gazetelerin yöneticileri katıldı. Basın mensupları yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Doğan, “Şimdiye kadar vatandaşa ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik” dedi.

Yapılan hizmetleri sinevizyon eşliğinde basın mensuplarına anlatan Başkan Doğan “İki dönemdir İzmit Belediye Başkanlığı görevindeyim. İlk dönemimizde olduğu gibi bu dönemde de halkımıza vadettiklerimizin hepsini görev süremizin dolmasına 2 yıl kalmasına rağmen yerine getirdik. 2. dönemimizde geçen 3 yılımızda da Türkiye’nin cazibe merkezi, Dünyada tanınan yeni İzmit sloganımıza yaklaştıran çok önemli projeleri hayat geçirdik. Türkiye’ye örnek belediyecilik çalışmalarına imza attık. Hiçbir ayrım yapmaksızın şehrimizin her bir noktasına, toplumun her kesimine eşit hizmet götürdük. 60 milyonluk bütçemizi, 220 milyona çıkardık. Hedefimiz en az 250 milyonluk bütçedir. Milletimizin kuruşunu ziyan etmeden yine millet için harcıyoruz. Çalışanımıza, esnafımıza, iş yaptığımız müteahhitte tek kuruş borcumuz yok. Devlete olan borçlarımızı da yapılandırdık ve bu alanda da Türkiye’ye örnek oluyoruz” dedi.

Doğan, hayata geçirdikleri projelerle İzmit’i cazibe merkezi haline getirdiklerini ifade ederek, “Gölkay 1. ve 2.Etap projeleri Cephanelik Mesire alanı, Ekopark ile şehrimiz yeni yaşam alanlarına kavuştu. Tarih Koridoru Projesi kapmasında Kültür Tepesi ile başlayan çalışmalarımız Kapanca Sokak, Akçakoca Osmanlı Meydanı, Sırrıpaşa Caddesi, Kültür Tepesi 2. etap projeleri hem şehrimizin tarihini canlandırıyor hem de kültür turizm kenti olma yolundaki hedefimize yaklaştırıyor. Onlarca konak, cami, çeşme, hamam restorasyonlarıyla yok olmaya yüz tutan değerlerimize sahip çıkmanın da ayrı bir gururunu yaşamaktayız. Açık hava müzesi haline getirdiğimiz Akçakoca Osmanlı Meydanı, çocuklarımıza tarihimizi anlatması bakımından da ayrı bir önem taşıyor. Hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde İzmit, sadece sanayi ile değil turizm ile anılan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği bir şehir haline gelecek” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan, İzmit’te kentsel dönüşüm konusunda da önemli bir adım atıldığını belirterek, “Cedit Mahallemizde yürütmekte olduğumuz kentsel dönüşüm çalışması herkesi memnun edecek bir proje olacak. Davul zurna eşliğinde güle oynaya yapılacak çalışma Türkiye’ye örnek olacak. Ayrıca yine bir belediyecilik örneğini de Gültepe konutlarıyla hayata geçiriyoruz. TOKİ’den ilk defa yer alan bir belediye olarak Gültepe’de 433 konutluk projeyi de başlatmanın gururu içindeyiz. İzmit’in kaderini değiştirecek olan MİA projesini de devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz, demokrasimize yapılan en hain saldırılardan biridir. Bu hain saldırıyı unutmamak ve unutturmamak adına Kuruçeşme’deki kültür merkezimize demokrasi şehidimiz Erol Olçok’un adını verdik. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı ve Anıt projemizi başlattık. Hizmetlerimiz sadece İzmit ile sınırlı değil. İçişleri Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezince Ağrı Diyadin ile Mardin Kızıltepe belediyelerine hizmet danışmanı olarak atanmam üzerine bu bölgeler için çalışmalara başlayıp projeler hazırladık. Kısa süre içinde çorba çeşmeleri, cep sineması, kadınlar için kurs merkezleri, öğrenciler için kurs yerleri, parklar, fidan dikimleri gerçekleştirdik. Her iki ilçede de oluşturulan ekipler kapı kapı dolaşıp devletin varlığını hissettirmeye başladı. Bölgenin bütün muhtarlarını şehrimizde misafir ettik.

Bütün bu projelerin dışında belediyemizin asli görevi olan yol, kaldırım, temizlik gibi hizmetleri de aksatmadan sürdürmekteyiz.”