İçişleri Bakanlığı tarafından belediye tecrübelerini paylaşmak üzere Mardin’in Kızıltepe Belediyesine görevlendirilen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat, açılış ve temaslarda bulunmak için gittiği Kızıltepe’de büyük ilgi gördü.

Bir heyet ile birlikte İzmit’ten Kızıltepe’ye giden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, sabahın erken saatlerinden akşama kadar bölgede çok yoğun bir gün geçirdi.

Kızıltepe’de cep sinemasının açılışını gerçekleştirip çocukların mutluluğuna ortak olan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “İzmit’teki çocuklarımız bizim için ne kadar önemliyse, Kızıltepe’deki yavrularımızda aynı önemde ve onların gelişimleri için bu gibi sosyal projeleri önemsiyoruz. Çocuklarımıza geçirdikleri zor günleri unutturmak ve onların sağlıklı, mutlu bireyler olarak yetişmesi için bizler elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Cep sineması Kızıltepe’mize ve Kızıltepeli çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.

Açılış programının ardından Kızıltepe Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Başkan Doğan, “Hoş Geldin Bebek” projesini de başlattı. Doğum yapan annelere hediyeler veren Başkan Doğan bebeklerle yakından ilgilendi. Doktor bir belediye başkanı olarak son 15 yılda sağlık sektöründe gelinen noktanın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Başkan Doğan, “Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve hükümetimizin sağladığı imkanlarla sağlık alanında çağ atladık. Büyük bir gururla söyleyebilirim ki, şuanda sağlık sektöründe Avrupa’dan da ilerdeyiz. Hekimlik yaptığımız dönemlerdeki hastanelerimizin, sağlık ocaklarımızın, sağlık kuruluşlarımızın haliyle şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. 2002 yılından önce, prematüre bebeği taşıyacak bir küvez bile yoktu. Çocuklarımızı başka hastanelere pamuklara sararak götürüyorduk. O dönem, prefabrikte sağlık ocakları, konteynırda hastaneler vardı. Bir tansiyon aletini hastaneye alamıyorduk. Ultrason, MR, tomografi çektirmek vatandaşlar için işkenceydi. Haftalarca, aylarca sıra beklemek zorunda kalırlardı. Beklenen ilaç kuyruklarından hiç bahsetmek bile istemiyorum. Günümüzde ise, hastaların randevu almak için hastaneye gitmelerine gerek kalmıyor. Vatandaşlar, günün hangi saatinde isterlerse gerek telefondan gerekse internetten randevu alabiliyorlar. Bıçak parası diye bir şey kalmadı. Hepimiz görüyoruz ki, Kızıltepe’deki hastanelerimizde diğer illerimizdeki hastanelerden farksız. Bu bereket, bu başarı AK Parti hükümetinin çağ atlatan çalışmaları ile oldu” şeklinde konuştu.

İzmit Belediye Başkanı, dolu dolu geçen bölgedeki programını Mardin Valisi Mustafa Yaman’ı ziyaret ederek sonlandırdı. Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman’la bir araya gelen Başkan Doğan, bölgeyle ilgili projeleri hakkında bilgi verdikten sonra Mardin’den ayrıldı.