Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri, öğrencilere bilgi destek programlarının yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerle hizmet vermeye devam ediyor. Bilgievi öğrencileri Derince ilçesinde bulunan Çınarlıdere Atlı Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek binicilik hakkında bilgi ediniyor.
Bilgievi öğrencileri, Çınarlıdere Atlı Eğitim Merkezi’nde atları yakından görme ve tanıma fırsatı buldu. Ziyarette öğrencilere eğitimciler tarafından atlar hakkında bilgi verilirken, at bakımı ve tımar yapımı da uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrenciler aldıkları eğitimin ardından kask ve özel yelekleri giyerek, özel kumla serili manejde eğitmenler nezaretinde at bindi.
Özel bir mimari ile inşa edilmiş Atlı Eğitim Merkezi’nde minik öğrenciler Midilli ve Shetland cinsi atlara binerken, yaşça büyük öğrenciler de Haflinger cinsi atlara binme fırsatı buldu. Eğitmenler biniş eğitimi esnasında Bilgievi öğrencilerine atlar hakkında genel bilgiler vererek onların bakımı, beslenmesi ve davranışları gibi konularda öğrencilere teknik detayları anlattı. İlk kez atlarla tanışan öğrenciler, çok heyecanlı olduklarını belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Atlı Eğitim Merkezi koordinatörlüğünü yürüten, Türkiye’nin en genç bayan antrenörü unvanı da bulunan Fatma Onan, “Bütün gençleri ve çocukları atlarla buluşturmak istiyoruz” dedi. Kreş, anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelen çocukları da burada ağırladıklarını, atların çocuklar üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu belirten Onan, “Diğer spor dallarında cansız bir materyalle birliktesinizdir, ancak at biniciliğinde bir canlı ile birliktesiniz ve onunda iletişim kurmak zorundasınız. Bu da çocukları psikolojik olarak iyi yönde etkiliyor” şeklinde konuştu.