Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Katlı Otoparkındaki toplam 5 bin metrekarelik iki alanı İcra Dairesi’ne tahsis etti.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle İzmit Kadıköy Mahallesi Katlı Otoparkındaki iki alan İcra Dairesi’ne tahsis edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda imzalanan protokol ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan Bağdat Caddesi üzerindeki 6 katlı binanın zemin katındaki bin metrekarelik arşiv, birinci katında 4 bin metrekarelik alan olmak üzere toplam 5 bin metrekarelik alan Cumhuriyet Başsavcılığı tefrişi ile birlikte 10 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsisi sağlandı. Protokol törenine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Başsavcı Vekilleri Erdal Yücel ve Ayhan Memük, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal, Gökmen Mengüç, Mustafa Altay ve Doğan Erol, Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin ve daire başkanları katıldı.

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Atalarımızın güzel bir sözü var. Hekimsiz ve hakimsiz yerde yaşanmaz. Hem sağlık hem de adalet bir milleti millet yapan, millete güven veren, huzur veren, kalkınmanın gelişimin, huzurun temelidir adalet. Adalet işleri toplumun olmazsa olmaz işlerindendir ve bir bütündür. Biz Büyükşehir olarak Kocaeli’deki hizmetleri bir bütün olarak ele alıyoruz. Gerek eğitim, gerek adalet, gerekse emniyet nerede bir ihtiyaç varsa, eğer çözüm bulabiliyorsak çözümün bir parçası oluyoruz. Yasal olarak böyle bir sorumluluğumuz olmayabilir ancak vicdanen ve şehrin huzuru açısından kendimizi sorumlu tutuyoruz” dedi.