CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 4 yaşındaki Irmak bebeğin vahşice öldürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde evlerinin önünden kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal’ın komşusu tarafından öldürülmesi ile ilgili CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet açıklamalarda bulundu. Irmak bebeğin öldürülmesinin, katili tarafından itirafı Türkiye’de deprem etkisi yarattı. CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Melek yüzlü çocuklarımızı kurban eden zihniyet etrafımızı sardı” dedi.
Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Televizyon tarihinin en iğrenç anlarına tanıklık ettik. İnsanlığımızdan utandık. Hangi zihniyet 3 buçuk yaşındaki bir bebeğe değil dokunmak, yan gözle bakabilir. Bugün kahrolarak görüyoruz ki, bu tür, aklımızın almayacağı bebek-çocuk tacizi olayları son bulmuyor. Ülkemizde çocuğu korumaya dayalı bütüncül bir çocuk politikası bir an önce hayata geçirilmek zorunda” şeklinde konuştu.
’Bebek ve tecavüz kelimelerinin aynı cümlede geçmesine dur demek gerekiyor’ ifadelerini kullanan Kaplan, “İnanç sistemi ve eğitim sistemindeki gericilikler nedeniyle sürekli baskı altında tutulan çocuklar bu çarpık sistemin kurbanı oluyor. Bebek ve tecavüz kelimelerinin aynı cümle içerisinde geçmesine dur demek zorundayız” şeklinde konuştu.