Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda sahne alan Siirtliler Derneği halk oyunları gösterileri ve müzikleriyle festivale renk kattı.

Darıca sahilinde düzenlenen 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda Siirt Yöresi Folklör gösterileri, izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi. Gecenin açılış konuşmasını yapan Darıca Siirtliler Dernek Başkanı Paşa Kaya, “Gecemizin hazırlanmasında emeği geçen bütün hemşerilerime ve bizlere bu güzel ortamda memleketimizi tanıtma fırsatı veren Başkan Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, “Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin diyoruz ve en kötü günümüz böyle olsun diyoruz, bütün Siirtli hemşerilerimi, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programa katılan protokol üyelerin Siirtliler Derneği tarafından plaket takdimi yapılırken, gece yöresel sanatçıların söylediği birbirinden güzel türkülerle devam etti.