Dilovası Belediyesi 2016 yılı son meclis toplantısı Belediye Başkanı Ali Toltar başkanlığında gerçekleştirildi. Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 13 gündem maddesi meclisten geçti.
Dilovası Belediyesi’nin 2016 yılının son meclisi olan Aralık ayı meclis toplantısı dün Dilovası Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşti. Başkan Toltar’ın açılış konuşmasını yaptığı mecliste gündeme dair konuşma yaptı. Başkan Toltar, "Öncelikle Siirt Şirvan’da maden göçüğünde hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize ve Adana’nın Aladağ ilçesinde öğrenci yurdunca çıkan yangında hayatını kaybeden yavrularımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. Bugün aldığımız bir haberde ilçemizde 3 yıl kaymakamlık görevini yapan Hulusi Şahin İstanbul- Esenler’e tayin oldu. Şahin’e ilçemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ilçe halkım ve şahsım adına teşekkür ederim. Gaziantep Vali Yardımcılığı görevinden, İlçemize Kaymakam olarak atanan Mustafa Asım Alkan Bey’e hoş geldiniz diyor; hep birlikte başarılı hizmetler diliyorum" dedi.
Göreve geldikleri günden bu yana aralıksız çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Toltar, "Eynerce Kavşağı’mızın açılışını gerçekleştirdik. Batı Kavşağı çalışmaları devam ediyor. 5 Semt Konağı ve Taziye Evimizin yapımı devam ediyor, 2 Semt Konağı ve Taziye Evinin temelini atma aşamasındayız, 2 Camimizin inşaatı hızla yükseliyor. Onlarca camimizin akla gelebilecek bütün ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Bunların dışında Bayraktepe Sosyal Yaşam Alanı çalışmaları devam ediyor. Diliskelesi Seyir Tepesi Sosyal Yaşam Alanı çalışmaları başladı. Tavşancıl Spor Tesisleri’nden sonra Çerkeşli Spor Tesisleri’nin yapımı tamamlanma aşamasında. Diliskelesi mahallemize Kapalı Spor Tesisleri kazandıracağız. Eğitime ve eğitimciye desteklerimizi esirgemiyoruz. Önümüzdeki günlerde Gebze Ticaret Odası ile birlikte temelini atacağımız Halk eğitim Merkezi, Aile Sağlık Merkezi, Orhangazi ve Mimar Sinan Mahallelerimizin Muhtarlık Ofislerinin temelini atacağız. Kapalı semt pazarı arazi kamulaştırma çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu.
Gündeme dair konuşmasının ardından meclis gündem maddelerine geçen Başkan Toltar, 10 gündem maddesi ve 3 gündem dışı maddeyi meclis gündemine getirdi. Gündemde yer alan maddeler oy birliği ile meclisten geçerken, 3 madde ise komisyona havale edilmesi kararlaştırıldı. Mecliste ayrıca meclis üyesi Enver Aydemir’in gündem dışı meclise sunduğu önergede yapımı devam eden Hz. Ali Cami ve Külliyesi’nin adının 15 Temmuz hain saldırıda yaşamını yitiren şehit Ömer Halisdemir’in adının konulmasını ve 15 Temmuzda düzenlenecek törenlerin burada yapılması önerisi oy birliği ile kabul edildi.