Kocaeli’nde de ilk defa İzmit’te kurulmaya başlanan yüzde 100 Ekolojik Pazarların, pazar anlayışına yeni bir anlayış getirdiği kaydedildi.

İzmit Belediyesi tarafından kurulmaya başlanan Ekolojik Pazar, her Cumartesi günü İzmit’te bulunan bir AVM’nin içinde kuruluyor. İzmit Belediyesi, Alışveriş merkezi ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ortaklığında kurulan pazarda ilk etapta 27 tezgah açılıyor. İlk kurulduğunda büyük ilgi gören yüzde 100 ekolojik pazardaki tezgah sayısının önümüzdeki günlerde 50’ye çıkartılmasının planlanıyor.

Ekolojik Pazarla ilgili açıklama yapan yetkililer, ”Pazarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yetki alan kontrol ve kuruluşlarından sertifika almış üretici ve kuruluşlar tezgah açabiliyor. Ekolojik pazarda yüzde yüz organik, hormonsuz ve sertifikalı ürünler satışa sunuluyor. Pazarda organik olmayan ve ekolojik sertifikası bulunmayan ürünün satışı yapılamıyor. Organik pazarda satışa sunulan ürünlerin tohumdan hasada ve hasattan tüketiciye sunuluşuna kadarki tüm aşamaları kontrol altında tutuluyor. Pazar içerisinde satışa sunulan ürün üzerinde bulunan etikette, ürünün adı ve sertifika statüsü, yetkilendirilmiş kuruluşun adı, logosu, kod numarası, ürüne ait sertifika numarası, çiftçi kodu, hasat yılı, parti veya seri numarası, içindekiler, üretim tarihi, son kullanma tarihi, gramaj, kime ait olduğu, üretim yeri, üretim izni, yönetmeliğe uygun olarak üretildiğine dair ifade ve menşei hakkında bilgiyi yer almaktadır” dediler.

Ekolojik pazarda İzmitlilere en iyi hizmeti sunmak için buluşan esnaflar da kendilerini İzmitlilerle buluşturan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve yetkililere teşekkür ediyorlar.