Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Evden Okula, Haydi Anneler Spora” projesinin Gebze’de pilot ilçe olarak yaygınlaştırılması konusunda talimat verdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İlyas Bey Ortaokulu’ndaki “Evden Okula, Haydi Anneler Spora” projesinin yaygınlaşması için Gebze’yi pilot ilçe olarak belirledi. İlyas Bey Ortaokulu’nda öğrenci velileriyle başlayan projenin Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in destekleriyle kadın ve çocuk eğitim merkezi kurulması için çalışmalar başlatıldığı bilgisini alan Başkan Karaosmanoğlu, bu projenin Gebze’de yaygınlaştırılabilmesi için tüm mahallelerdeki okulların seçilmesi için gerekli çalışmanın başlatılmasını da istedi. Proje destekçisi ve ortaklarından Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel ve Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer’in de hazır bulunduğu toplantıda, proje koordinatörü ve İlyas Bey Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Nagehan Malkoç da, çalışmanın amacı hakkında detaylı sunum gerçekleştirdi.
Proje hakkında bilgiler veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu tespitin ilk adımını fiilen Gebze’de attık. Beden eğitimi öğretmeni, eski milli sporcumuz ve Olimpiyat şampiyonumuz Nagehan Malkoç kardeşimiz bu konuda özveriyle çalışıyor. Gebze Belediyemiz de bu projeye büyük destek veriyor. Bu sosyal proje için mahallelerimizde spor alanları oluşturacağız. Bu projeyi ilerleyen zamanlarda diğer ilçelerimize de yayacağız. Bu konuda fikir ve eylem birliği gerekmektedir. Yol haritası çizeceğiz” diye konuştu.