Kocaeli’de hayata geçirilen ‘’Genç Girişimci Gelişmiş Ekonomi’’ projesinin startı verildi.
Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Kent Konseyi, KOSGEB ve İŞKUR ortaklığında, üniversite mezunu gençleri girişimci olmaya teşvik etmek ve girişimci olacak gençlerin sürdürülebilir bir işletme modeli geliştirme çabalarına destek sağlamak amacıyla “Genç Girişimci Gelişmiş Ekonomi” konulu proje Umuttepe Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde protokol töreni ile başladı.
Törene Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, KOSGEB Müdürü Atacan Yücelen, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm ve Kocaeli Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Girişimciliğin bir çeşit kalkınma projesi olduğunu belirten Gebze Teknik
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, ‘’21.yy yapılanmasında girişimcilik vazgeçilmez bir öğedir. Girişimcilik ruhu ne kadar gelişirse ülkeler o kadar yükselir ve istihdam seviyesi yukarılara çıkar. Bu kapsamda yapılan bu yararlı program kentimize ve ülkemize hayırlı olsun diliyorum’’ dedi.
Yüksek kalitede ve değerli ürün üretmenin başarıyı getireceğini dile getiren Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ‘’21. yüzyıl girişimciliğin tam zamanı, bizler değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Fikirlerin üretip projelendirilmesini sağlamalı ve sonra da hayata geçirmeliyiz. Bu kapsamda bu proje çok yararlı olacaktır. Gençlerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum‘’ ifadelerini kullandı.
Programda üretimin ekonomiyi canlı tutan bir unsur olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zekeriya Özak, ‘’Ekonomiyi canlı tutan en önemli değer üretmektir. Gençlerimizi bu açıdan girişimciliğe yönlendirmeliyiz. Gençlerimiz de bu fırsatları değerlendirmeli ve harekete geçmeliler. Bu projenin amacı zaten sizlere destek olmaktır. Projemizin hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum‘’ dedi.
Öte yandan protokol konuşmalarının ardında girişimci Özgür Bayraktar, New York’ta başlayan bir başarı hikayesi anlattı.
Projenin hedef kitlesini; Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gören ön lisans/lisans/yüksek lisans/doktora programlarındaki son sınıf öğrencileri oluşturuyor. Projeyle bin öğrenciye 40 saatlik bir eğitim programı düzenlenmesi hedefleniyor. Eğitimin 32 saatlik kısmının “Uygulamalı Girişimcilik” ve 8 saatlik kısmının “Proje Döngüsü Yönetimi ve “Özgeçmiş Hazırlama” üzerine olması planlandı. 2016 yılı içerisinde 25 kişilik sınıflar halinde toplamda 8 sınıfa ve 200 katılımcıya eğitim verilecek. Eğitime katılan öğrencilerimize İŞKUR tarafından eğitim süresi boyunca cep harçlığı verilecek.
Projenin açılışı, il protokolü ve öğrencilere rol model olabilecek başarılı bir girişimcinin davet edileceği bir tanıtım toplantısı ile gerçekleştirilecek. Hedef kitleye erişimi temin etmek amacıyla, projenin genel çerçevesine ve proje kapsamında sunulacak eğitim programına ilişkin tanıtım sonrasında Kocaeli Üniversitesi’nde ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Başvurular internet ortamında alınacak olup, proje ortaklarının resmi internet adresi olan http:\icindekigirisim.marka.org.tr adresinden ilgili başvuru formuna erişilebilecek. Sonrasında eğitimlere başlanacak ve eğitimlerin bitiminde katılan ve başarılı olan öğrencilere KOSGEB onaylı ‘Eğitim Katılım Belgesi’ verilecek.