İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarında yıl sonu sergi ve belge heyecanı yaşanıyor.

İZMEK’in kurs merkezlerinde geçen Ekim ayında başlayan kursları bitirenlere düzenlenen törenlerle belgeleri veriliyor. Belgelerini alan kursiyerlerin 8 aylık süre içerisinde el emeği hazırladığı eserler vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Necati Gençoğlu Kültür Merkezi, Topçular ve Kulfalı’da açılan İZMEK kurslarını bitiren 284 kursiyere düzenlenen törenlerle belgeleri verildi. Kursiyerlere belge dağıtım ve yıl sonu sergi açılışlarına İzmit Belediye meclis üyesi Mehmet Çetin, Haluk Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, muhtarlar, kursiyerler ve yakınları katıldı.

Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın yaptığı konuşmada İzmit Belediyesi ile ortaklaşa açılan İZMEK kurslarında 140 bin kişiye ulaştıklarını ifade ederek, “ Bu sayıya ulaşmamızda büyük katkısı olan Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ediyorum. İzmit Belediyemiz ile çok güzel kurslar yapıyoruz” dedi.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç ise konuşmasında, “İZMEK’ten her yıl ortalama 20 bin kursiyer mezun oluyor. Bir çok kursiyer burada öğrendikleriyle kendi işini kurup para kazanıyor. İzmit Belediyesi olarak kursiyerlerimiz için ürettiklerini satabilecekleri satış reyonları oluşturduk. Kursiyerler el emeklerini buralarda satıp para kazanabilirler. İzmit Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında model olacak çalışmalar yapmaktadır. Gençlerimize, çocuklarımıza büyük yatırımlar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi, sergiler gezildi.