İzmit Belediyesi’nde 2016 yılının son meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı.
İzmit Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı. 2016 yılı son meclis toplantısında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Nüfusumuzun yüzde 12-15’ini engellilerimiz oluşturuyor. Engellilerin, toplumun içeresinde yer alması, günlük yaşantılarını sürdürmeleri, mutlu ve huzurlu olmaları hepimizin görevidir. Engellilerle ilgili güzel çalışmalar yapıyoruz. Engelli dostu belediyeyiz. Yolların, parkların, binaların engellilere göre yapılmasını, engellileri işverenlerle buluşturup istihdamını sağlıyoruz. Hükümetimizde engelliler için önemli çalışmalar yapıyor. Engelliler yasasının hazırlanmasında komisyonlarda görev yaptım. O yasa hazırlanana kadar engelliler için doğru dürüst bir çalışma yapılmamıştı. Başladığımız yere bakıldığında çok iyi yerdeyiz. Fakat bunlar yeterli değil. Yapılacak daha çok iş var. Allah kimseyi herhangi bir yönden engelli hale getirmesin. Gönüller, beyinler engelli olmasın” dedi.

“Kurtuluş Savaşında da kadınlarımızın fedakarlığını unutmamız mümkün değil”
Kadın haklarını kadınlardan çok erkeklerin söylemesi gerektiğini de ifade eden Doğan, ”Kadın bizim anamız, eşimiz, halamız, teyzemiz, bizim her şeyimizdir. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, daha Avrupa’da kadınalar seçme ve seçilme hakkı verilmemişken bu hakkı Türk kadınına vermiştir. Kurtuluş Savaşında da kadınlarımızın fedakarlığını unutmamız mümkün değil. Türk kadını üzerine görev düştü mü bunu her zaman yapmıştır. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da kadınlarımız üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Kendilerine müteşekkiriz” şeklinde konuştu.

“Defterdarlığın yanındaki bina da restore edilerek bir sanat merkezi haline getirilebilir”
Mecliste Halk Eğitim Merkezi binasıyla Kocaeli Defterlığı’na ait tarihi yapının İzmit Belediyesi’ne devredilmesi için önerge verildi. Önergeyle ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Doğan,”Her iki binanın devredilmesi için daha önceden önemli mesafe almış, kurumlarla prensipte anlaşmıştık. Fakat daha sonra bu gerçekleşmedi. Hayalim, Halk Eğitimin restore edilmesi tiyatronun yapıldığı yer olarak kullanılmasıdır. Defterdarlığın yanındaki bina da restore edilerek bir sanat merkezi haline getirilebilir. Buraya denizcilik müzesi de, tarihi butik bir otel bile yapılabilir. Bu tür otellere şehrimizin ihtiyaca olacak. Bunlarla ilgili olarak kamuoyunun da görüşü alınarak karar verilebilir. Roma’nın, Bizans’ın Osmanlı’nın, Cumhuriyet döneminden kalan her şey bizim değerlerimiz, bunlara sahip çıkmak da vefa görevimizdir. Bu değerlerin yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Önergeyi önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

“Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız”
Mecliste Yenidoğan mahallesi İstanbul Karayolu caddesi ile Nurettin Paşa sokakın kesiştiği meydana bir süre önce öldürülen taksici Halil Güney’in adının verilmesi teklifi kabul edildi. Başkan Doğan, konuyla ilgili olarak, “Üzücü olayın olduğu gün taksi durağına gidip taksici arkadaşlarla ve yakınlarıyla görüşmüştüm. Aynı zamanda Hyundai fabrikası yetkilileriyle de görüşüp araç verilebilir mi diye teklif etmiştim. Bu anlamda ilk defa bir kurumdan istekte bulundum. Ölen taksici arkadaşımızın yakınları için de yardım kampanyası yapılmasını da önerdim. Bu sosyal bir konudur. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Eğer araç konusunda otomobil fabrikasından olumlu bir geri dönüş olmazsa bunu da bir şekilde çözeceğiz. Çünkü öldürülen şoför arkadaşımızın geride kalanlarının bu araçtan elde edilecek gelire ihtiyacı var” dedi.
Başkan Doğan, meclis üyelerine danışman olarak atandığı Ağrı Diyadin’e yaptığı ziyaret ile ilgili detaylı bilgi de verdi. Bir sonraki meclisin 3 Ocak Salı günü saat 14.00’ de yapılması kararlaştırıldı.