Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Genel Başkanı Deniz Aytaç’ı makamında konuk etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Genel Başkanı Deniz Aytaç’ı makamında konuk etti. “TEMA gibi hedeflerinin yaşama yani toprağa sahip çıkmak ve korumaktır “vurgusu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Kent genelinde 2004 yılından bu yana farklı türlerde 7 milyon 675 bin 276 adet ağacı toprakla buluşturduk. Ekolojik dengeyi korumak için çalışıyoruz. Bu dengenin sağlanması için üzerimize düşen sorumluluğu da yerine getiriyoruz” dedi.

Kocaeli’de yeşile ve maviye büyük önem verdiklerini görüşmede bir kez daha ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli genelinde boş bulduğumuz her alana ekiplerimizle birlikte ağaç diktik, dikmeye devam ediyoruz. Bakınız otoyol kenarlarını bile ağaçlandırarak, vatandaşlarımızın yeşil bir tünelde gittikleri hissini oluşturma arzusundayız. Sanayi kenti Kocaeli’ni artık yeşilin ve mavinin şehri haline getirdik. Unutmayalım ki orman ve su varsa hayat var. Bizler sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere yaşamın kaynaklarını korumak ve büyütmek için görevimizin başındayız” açıklamasını yaptı.

TEMA Vakfı Genel Başkanı Deniz Aytaç da, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade ederken, “Ağaçlara ve doğal yaşama olan katkınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile çok iyi ilişkileri olduğunu da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bakanımız Prof. Dr Veysel Eroğlu ile birlikte doğaya sahip çıkıyoruz. Fidan desteklerini bizden esirgemezken bizler de insan kaynağımızla birlikte Kocaeli’nin daha yaşanabilir bir kent olması için çalışıyoruz” ifadelerini sarf etti. Görüşme karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. Birliktelikte Başkan Danışmanı Nermin Tol de hazır bulundu.