Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçedeki okul kantinlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Okul kantinlerini denetleyen ekipler, öğrencilerin hijyenik ortamda alış veriş yapmaları ve sağlıklı ürünlere ulaşması için okul kantinlerini mercek altına aldı.
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler belirlenen program çerçevesinde denetimlerini tüm okullarda yaygınlaştırarak sürdürüyor. Zabıta ekipleri öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda kantin denetimlerinde, gıda güvenirliliği ile kantinlerin hijyenik kurallara uygunluğu çerçevesinde kontrollerini sıkı bir şekilde gerçekleştiriyor. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in çocuklarla ilgili hassasiyetine denetimleri ile destek verdiklerini belirten Zabıta Müdürü Selman Çelik, eğitim kurumlarındaki kantinlere yönelik denetimlerini titizlikle gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çelik, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda yiyecek ve içecek tüketmelerini sağlamak durumundayız. Denetimlerimizde yiyecek ve içeceklerin son kullanım tarihleri, bunların hazırlandığı koşulların hijyenik ve sağlık kurallarına uygun olup olmadığı hususlarını takip edebilme imkanımız oluyor” dedi.
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kantinde çalışan personelin önlük kullanımı, hijyenik eldiven kullanımı, dolap ve diğer araç gereçlerin temizliği, ruhsat kontrolü, açıkta ürün bulundurmama konusunda işletme sahiplerine gerekli uyarıları da yapıyor. Yapılan kontrollerde olumsuz bir durum ile karşılaşmayan ekipler işletme sahiplerinin duyarlı davranışları nedeniyle de tebrik etti.